FAQs

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.
VEELGESTELDE VRAGEN

Wat zijn de totale kosten van het maken & hosten van een website?

Ongeacht van waar je je website laat maken en hosten heb je altijd de volgende vaste en variabele kostenposten: bouwen van de website, hosting kosten en domeinnaam kosten. Het bouwen van de website zal eenmalig betaald worden en de kosten hiervan hangen af van het webdesign pakket dat je afneemt. Zie de Webdesign pagina voor meer informatie over onze pakketten en bijbehorende kosten. Daarnaast heb je de hosting kosten die maandelijks of jaarlijks terugkeren afhankelijk van of je op maand- of jaarbasis betaald. Hosting kan je zien als het huren van een stukje ruimte op het web en het geheugen op een server om jou website veilig op te slaan. Daarom is dit een terugkerende kostepost. Zie de Hosting pagina voor meer informatie over onze pakketten en bijbehorende kosten. Als laaste heb je de domeinnaam kosten. Je domeinnaam (vb. mijndomeinnaam.nl) moet jaarlijks worden gereserveerd zodat andere bedrijven deze niet over kunnen nemen en klanten via dit domein bij jou website kunnen komen. Deze kosten bedragen 9,95 per jaar, maar zijn het eerste jaar gratis bij het afsluiten van een hosting pakket op jaarbasis.

Is het mogelijk om alleen een webdesign pakket af te sluiten?

Vaak krijgen wij de vraag of het mogelijk is om alleen een website pakket af te sluiten, omdat een ondernemer al bij een hosting bedrijf is aangesloten en alleen een nieuwe website wilt. Helaas is dit alleen niet mogelijk. Al onze services (waaronder dus ook webdesign) zijn alleen beschikbaar voor onze klanten die ook een hosting pakket afsluiten. Het verhuizen van je domeinnaam naar onze hosting is in enkele stappen voltooid, wordt gratis voor uitgevoerd en opgezet bij het afsluiten van een hosting pakket op jaarbasis en onze hosting bied in meerdere gevallen ook meer dan de orsprokelijke hosting van onze klanten (zoals een zakelijk mailadres). Zie voor meer informatie onze Hosting pagina.

Hoe snel is mijn website klaar en staat die online?

Hoe snel jouw nieuwe website online staat is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de webdesign pakketkeuze van belang. Een Budget pakket is sneller klaar dan een Starter pakket. Daarnaast speel je zelf ook een belangrijke rol in de snelheid waarmee jouw website live gezet kan worden. Hoe snel lever je bijvoorbeeld de voor ons van belang zijnde content aan. Denk hierbij aan teksten, afbeeldingen of video’s. Hiervoor geven wij onze klanten twee weken de tijd met een content template die helpt bij het aanleveren van de content. Ook kan het zijn dat jouw huidige domeinnaam nog is ondergebracht bij een andere partij en dat deze nog naar ons overgezet dient te worden. Neem gerust contact op voor een goede tijdsindicatie en zie ook onze werkwijzen op de Homepagina voor meer informatie over de stappen die wij met onze klanten doorlopen.

Ik wil iets aanpassen op mijn website maar kom er zelf niet helemaal uit, kunnen jullie mij helpen?

Geen zorgen! Speciaal hiervoor bieden wij onze website onderhoud service aan. Alhoewel onze websites beschikken over een WordPress CMS beheersysteem waar je als klant zelf ook in kan werken, kan het natuurlijk wel eens voorkomen dat je ergens niet helemaal uitkomt. Om jou direct weer op weg te helpen kan je ons altijd mailen of whatsappen. Zie onze website onderhoud service voor meer informatie op onze Andere Services pagina.

Contact

Ook een WordPress website laten maken?